Boken – Hekling til småfolk

IMG_20151022_124720

I september 2015 kom boken min ut. «Hekling til småfolk». Mange tror kanskje at jeg er en erfaren hekler, som har heklet i årevis. Sannheten er at jeg lærte meg det i september 2014. Ganske nøyaktig ett år før boken kom ut. Svigerinnen min heklet amigurumis, selv kunne jeg bare strikke. Jeg ble inspirert av alle de kule heklebamsene hennes, men tenkte som mange andre – dette får jeg aldri til… Og det tenkte jeg en god stund. Så var det en natt jeg ikke fikk sove. Jeg lå og irriterte meg over at jeg ikke trodde jeg skulle få det til, og så stod jeg opp. Dette skulle jeg klare, om det så skulle ta hele natten. Jeg gikk inn på YouTube, og der fant jeg en video som viste trinn-for-trinn hvordan dette gjøres. Det var jo latterlig enkelt!  Noen timer senere var en liten apekatt ferdig. Der og da synes jeg den var aldeles nydelig, når jeg ser på den nå – ikke akkurat vakker, men jeg fikk det nå til!!

I noen måneder holdt jeg på med å hekle etter andres oppskrifter. Men en dag fikk jeg det for meg at jeg skulle hekle en uro med sauer i barselgave til en venninne, men kunne ikke finne noen oppskrift. Jeg prøvde meg på en spansk oppskrift, men det ble faktisk litt vanskelig… Så fikk jeg en ide om å prøve å lage oppskriften selv. Og det gikk jo strålende. (Hun fikk aldri den saue-uroen, den havnet i boken). Så det førte til en ny hobby – å lage egne oppskrifter. Etter hvert som bunken med oppskrifter vokste,  kom tanken om en bok. Verdt et forsøk tenkte jeg, uansett har jeg det gøy på veien. Overraskelsen var stor den dagen jeg sendte det inn til forlag, og responsen var enorm. Dette skulle det faktisk bli bok av! For en lykke! Så i september i fjor kom den, Hekling til småfolk, en bok jeg er veldig stolt av;)

Hekling til småfolk kan kjøpes her

 

Publisert av vibekemagnesen

Norwegian crochet and amigurumi designer. Author of the books "Hekling til småfolk" (2015) and "Hekling til barnerommet" (2017).

5 kommentarer om “Boken – Hekling til småfolk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: